keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Voihan homoilta hyvää päivää!

Eilen illalla tuli sitten homoilta telkkarista.Kakkoselta ja olisikohan se ollut vähän niinkuin A2-juttu.No olipa siitä taas hirveesti hyötyä.No sai se ainakin facebookissa useiden hengellisten ja yhteiskunnallisesti aktiivisten ihmisten kielenkannattimet löystymään ja sanaisen arkun löystymään.Ohjelma sai paljon kritiikkiä.Lähinnä siksi että kaksi ääri päätä asetetaan yheen tilaan tappelemaan asiasta joka ei tainnut olla aivan selvä, sillä toiset puhui homojen välisistä avioliitoista ja toiset liittojen siunaamisesta.Niillähän on vissi ero!Mutta sitä eroa ei missään vaiheessa tuotu esille eikä näitä asioita erotettu toisistaan.VIRHE!

Itse seurasin keskustelun ehkä ensimmäistä tuntia muutaman minuutin juuri ennen kun alkoi uutiset ja sen jälkeen olin jo valmis vierailemaan eroakirkosta.com-sivutolla!On meillä tässä luterilainen kirkko jonka Raamattutulkinta on 2000 vuotta vanha!Joku mättää...Ohjelman paras kommentti oli nuorelta naiselta joka totesi että matkalla studioon bussissa asiaa puolustavat juttelivat keskenään niitä näitä ja ne jotka vastustivat asiaa pänttäsivät argumenttejaan että osaavat sanoa asiat oikein.

Olen hyvinkin liberaali ja ajattelen että kun yhteiskunta on hyvinkin paljon muuttunut tässä 2000 vuodessa niin olisi varmaan hyvä myös kirkon hieman uudistaa näkökulmiaan.Jos Raamattua pitää tulkita samoin kuin 2000 vuotta sitten niin paljon on jo pielessä tässä kirkossa.Kai tässä pitää rueta itsekin miettimään saanko tehdä töitä seurakunnassa kun olen nainen.

Nuorisotyönohjaajana mietin asiaa nuorisonkin kantilta.Yhteiskunta haluaa olla suvaitsevainen ja ottaa kaikenlaiset ihmiset vastaan sellaisenaan kun he ovat.Mutta nyt tuntuu siltä että kirkko ei ole valmis ottamaan yhteyteensä homoseksuaaleja vaikka kuitenkin opettaa että kaikki ovat Jumalan edessä samanarvoisia, Jumalan silmissä kaunis oli se eräskin slogan varhaisnuorisotyössä (anteeksi väärän termin käyttö!).Kirkko siis viestittää hyvin ristiriitaisia asioita.Kirkkoon ovat tervetulleita homot, heterot,bit, transsut ja muut, mutta kun naimisiin ollaan menossa hyväksytään Jumalan eteen vietäviksi vain heteroiden liitot.Kuitenkin yhteiskunta ottaa kaikkien liitot vastaan, niin avioliitot kuin rekisteröidyt parisuhteetkin.

No muutoshan lähtee ruohonjuuritasosta.Meillä on jo naispiispa, joka kannattaa homoliittojen siunaamista kuten moni muukin piispa.Luulen siis että on vain ajan kysymys kun homot saavat tuoda rakkautensa Jumalan eteen kirkossa.Itsehän voin vaikuttaa asiaan nuorten kautta varovasti.Suvaitsevaisuuttahan se on.

1. Korinttilaiskirjeessäkin sanotaan "Mutta suurin on rakkaus." Näin jään odottamaan kirkon muuttumista.

Np. Hurts - Once (Diana Vickers cover)

3 kommenttia:

tAru kirjoitti...

miä oon kuunnellu queenia ja kirjottanu omaa blogiani koko illan. entiä ees että mitä pitäs sanoa tai pitäskö vaan olla ihan hiljaa. mut silti, on vaan pakko luottaa siihen, että Rakkautesa minuun ei järky eikä Rauhanliittosa horju.

mut voi tätä maailmaa, voi tätä kirkkoa .. voi tätä elämää.

Jenni kirjoitti...

vähän karkas ajatus tossa lopussa niin loppuu tyhmästi...

Mutta luulempa että libraalit tässä voittaa.Niin on käyny ennenkin.Esim. naispappeus.

enila kirjoitti...

Vaalit, vaalit, vaalit. Muutos lähtee sisältä!