tiistai 26. marraskuuta 2013

Maailma avoinna.

Tänä sunnuntaina se tapahtuu. Nimittäin maailmalle lähtö. Kirjaimellisesti. 

Viime viikolla tein listoja hankinnoista ja viimehetken muistamisista ja nyt listat on jo suurimmaksi osaksi täynnä yliviivattuja asioita. Hyvä minä siis!

Lauantaina vietimme minun läksiäisiäni kaveriporukalla ja oli hauskaa. Silti tuntuu, että pitäisi yrittää nähdä vielä muutamia ystäviä joiden kanssa on ollu koko syksyn paljon tekemisissä. Ja pitäisi pakata. Ja ennen kaikkea katsoa, mitä sinne rinkkaan pakkaa! Äääää. Saisinko muutaman lisätunnin, sillä kai työtkin on tässä sivussa tehtävä.

Mutta nyt voisin palata ajassa roimasti taaksepäin.

Mistä se ajatus sitten lähti?
Kesällä 2012 rakkaat ystäväni Anna ja Heri menivät maistraatissa naimisiin. En ikäväkseni päässyt paikalle, mutta ilmoitin kohteliaasti että voisin lähteä mukaan sitten Indonesiaan, kun he menevät sielläkin naimisiin. Heri on siis kotoisin Indonesiasta. Ja sain luvan. En muista tarkalleen ajankohtaa milloin tämä tapahtui, mutta siitä alkoi sitten säästäminen.

Myöhemmin selvisi että ajankohta tulisi olemaan joulukuu 2013. Ja helmikuussa ostettiin liput lentoliput Indonesiaan. Kesällä vielä hankin lennot Thaimaaseen, että pääsisin sukeltamaan. Kaikki oli jo selvillä silloisessa työpaikassa. Lomat järjestelty ja kaikki ajateltu, kunnes tuli niitä kuuluisia muuttuvia tekijöitä. Vaihdoin syyskuussa työpaikkaa, lomat paloivat ja pelotti pystynkö maksamaan kaikki Suomen pään kulut reissun aikana. No onneksi kuitenkin kaikki luonnistui. Sain viiden viikon virkavapaan, hyvät lomarahat edellisestä työpaikasta ja vielä veronpalautuksia. Ei siis huolta.

Syksyn ajan sitä vaan pyöritteli mielessään TJ sitä ja TJ tätä, vielä niin ja niin pitkä aika. Sitten olikin jo hetki kun ei ollut enää kuin yksi kuukausi reissuun. Iski ensimmäinen paniikki, mitä kaikkea miun pitää hankkia. No viimetipan rakastajana, en kuitenkaan ottanut kummempaa ressiä asiasta vaan elin elämääni ja järjestelin asioitani pikkuhiljaa. Kunnes tuli viime viikko. No siitähän aloitin. 

Viimeiset rokotukset, rinkka, lääkkeet ja muut pienet hankinnat on nyt suoritettu. Tavaroita on laitettu kasaan. Jännitys tiivistyy. Kärsivällisyys vähenee. Tahtoo jo reissuun!






Ei kommentteja: